Minä2

sami

logo186

Jyväskylässä viihtyvä ihmettelijä, kuvaaja, tarinankertoja ja monitoimityökalu.

Playboy 1966

Lapsena vietin usein kesäni mökin maalaismaisemissa ja kerran löysin vintiltä 60-luvun Playboy-lehden, jonka värikkäät tupakka- ja alkoholimainokset kiinnittivät huomioni, vaikken muuta sisältöä vielä osannut arvostaakaan. Kuvien tarkoitus oli vain myydä, mutta voimakkaat värit ja kuvakulmat tekivät lähtemättömän vaikutuksen 8-vuotiaaseen. Ymmärsin jo silloin kuvien voiman ja sen, miten ne voivat kuin sattumalta vaikuttaa ihmisiin vuosikymmenien päästäkin. Myöhemmin kun sain varsinaisen kipinän valokuvaamiseen ajattelin, että haluan jättää oman merkkini maailmaan samalla tavalla. Kuinka hienoa olisikaan jos joku löytäisi ottamani kuvan vanhasta nuhjuisesta lehdestä tai kirjasta joskus vuosikymmenien päästä tai törmää siihen netissä. Ulos kuvaamaan minua ei siis aja varsinaisesti raha, se että maailma on edes hiukan erilainen jonkun toisen näkökulmasta jos olen käyttänyt aikani kuvaillen.

Syty

Erikoistun kaikkeen monimutkaiseen ja monen mielestä kai usein erityisen vaikeaan kuvailuun. Joko aikaa kuluu kaikenlaisen rakentelun muodossa tehden laitteita, joilla hommat hoituvat, tai sitten reissussa tehdyillä härveleillä kuvaillessa.

Monet kuvat ja otokseni ovat syntyneet yrityksen ja epäonnistumisen, kärsivällisyyden ja periksiantamattomuuden seurauksena. Tykkään jatkuvasti omaksua uusia tekniikoita, enkä varmaan ikinä lopeta kokeilemasta jotain uutta ja yrittämästä niitä mahdottomia otoksia kuvina ja videona.

 

 

 

 

Go to Top