MIHOP

 

Metsä

 

Tämän videon suunnitteluvaihe alkoi jo pari vuotta sitten ja minut otettiin mukaan käytännön toteutukseen keväällä 2014. Toimenkuvaani kuului kuvaus, ohjaus, valaisun suunnittelu, lopullinen visuaalinen ideointi ja tapahtumien rytmittäminen valmiiksi tätä varten tehtyyn musiikkiin, hoidin siis leikkauksen ja visuaaliset tehosteet myös.

Kyseessä on viisiminuuttinen lyhytelokuva tai musiikkivideo, vailla dialogia tai selkeää tarinankerronnallista rakennetta, muuta kuin se että tapahtuvat ajanvälille auringon laskusta auringon nousuun. Keskeisinä teemoina ovat miettiskely, yksinäisyys ja tanssi.

 

 

Näyttämö

Koska juonta tai dialogia ei ole, on tärkeä painoarvo hyvän musiikin lisäksi näyttävässä visuaalisessa puolessa. Kuvaustilanteessa tapahtuvan valaisun lisäksi koin tärkeäksi kuvata materiaalia jota pystyy jälkikäsittelemään tavalla, joka sallii myös suuremmat muutokset kuvaan. Värien pitää todella tulla esiin, joka on vaikeaa kun kuvataan halvoilla järjestelmäkameroilla vähässä valossa. Ratkaisu tähän ongelmaan oli kuvata koko video raw-formaatissa käyttäen Canon eos Mark II kameraa, jossa on talkoovoimin tehty vapaa Magic Lantern firmware, joka sallii 14-bit raw videon kuvaamisen. Lopulta raakamateriaalin laatu ylitti kaikki odotukset ja kuvaa oli ilo työstää editointivaiheessa, kun kohinaa ei ollut edes havaittavia määriä ja käytettävissä oleva dynaaminen skaala ylitti reilusti tarpeen.

 

 

 

Video aikajana 14.4.

 

 

 

Ranta

Suurin osa materiaalista kuvattiin alkukesästä 2014. Lokaatioita olivat laituri ja ranta Lohikoskella, Kankaan paperitehtaan puretun paperikoneen perustukset ja metsä Lievestuorella. Kaikki materiaalit näistä saatiin kuvattua yhden viikonlopun aikana, jonka jälkeen projekti jäi odottamaan uusia pukuja, jotka videon ideoinut henkilö halusi mahduttaa vielä mukaan. Loput materiaalista kuvattiin viimein maaliskuussa 2015 käyttäen greenscreeniä ja mustaa taustaa studio-olosuhteissa.

 

Stillejä videosta:

 

Loppuun laitan vielä tuotantokuvia (Valokuvaaja: Riikka Kaakkurivaara [Keskisuomalainen]):

Go to Top